15 maart stemmen! Wij maken andere keuzes voor een eerlijke verdeling van welvaart.

9 maart 2023

De PvdA is altijd bereid tot samenwerking als dat bijdraagt aan onze standpunten. Dat betekent niet dat wij andere keuzes zullen maken.

Keuzes die betrekking hebben op minder marktwerking in de zorg en het onderwijs. Zorg is mensenwerk en leent zich ons inziens niet voor marktwerking.
Andere keuzes maken we ook als het gaat om betaalbaar wonen. Ook hier minder marktwerking en meer regie vanuit het rijk en gemeenten. Wij vinden dat ook Huizen zijn bijdrage moet leveren aan de regionale opgave. Voor Huizen is het belangrijk dat wij betaalbaar bouwen om jonge inwoners aan Huizen te binden. Als wij dat nalaten zal door de vergrijzing dit gevolgen hebben voor de zorgkosten in Huizen. Betaalbaar wonen gaat samen met schone maar betaalbare energie.

Voor ons ook belangrijk is dat het echte werk weer wordt gewaardeerd. dat begint met meer waardering voor het MBO. Voor echte waardering zullen lonen, als kosten  stijgen, mee moeten stijgen en zullen er minder flex en meer vaste contracten moeten komen. Vanzelfsprekend stijgt ook het minimumloon naar 14 Euro.
Dat zal bijdragen aan de bestaanszekerheid van mensen.

investeren doen wij in het OV. Steeds vaker worden er , ook in Huizen buslijnen geschrapt. Wij willen investeren in meer openbaar vervoer maar ook in doorlopende fietsroutes.

Tot slot maar niet minder belangrijk investeren wij in het vergroenen van wijken, willen we circulair bouwen, gaan we plastic terugdringen en willen we natuurgebieden verbinden. Zoals de Veluwe met de Oostvaardersplassen.