2e PvdA boom voor Huizen

23 februari 2022

2e PvdA boom voor Huizen.

In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft de PvdA Huizen als vervolg op de vorige verkiezingen waar de toenmalige voorzitter landelijke PvdA Nelleke Vedelaar eenboom plaatste in Huizen, dit opnieuw gedaan op maandag 7 maart jl.

Omdat dit jaar er ook geen normale verkiezingscampagne in zit is er opnieuw gekozen voor het planten van een boom. De lokale afdeling probeert hier rond verkiezingen een traditie van te maken. De lokale afdeling PvdA Huizen heeft er dit jaar voor gekozen, omdat het gemeenteraadsverkiezingen zijn, om de boom te laten plaatsen door oud wethouders van Huizen Frans Kolk en Liesbeth Tijhaar daarbij geholpen door de huidige wethouder Maarten Hoelscher.

Dit jaar is er in samenwerking met de gemeente Huizen gekozen voor een locatie bij een maatschappelijk instelling. Met de HuizerMaatjes is een mooie locatie gevonden. Deze instelling moet de inrichting van de  tuin nog verder afronden en de boom is daarbij een mooi aanvulling.

In overleg met de HuizerMaatjes is gekozen voor een vruchtdragende appelboom van het soort Elstar zodat ook in de toekomst de HuizerMaatjes profijt kunnen hebben van de boom.

Met het plaatsen van de boom wil de PvdA Huizen ook benadrukken dat groen in de wijk een belangrijke bijdrage levert aan een goede gezonden en duurzame woonomgeving.

Met het planten van de boom wil de lokale PvdA-afdeling laten zien dat de PvdA niet alleen goede ideeën heeft maar dat zij ook daadwerkelijk een bijdrage wil leveren aan uitvoering van de plannen die in het gemeentelijk verkiezingsprogramma staan.Â